danb
146 poze   9204 vizite

Ciungi de Ploiesti Jud TIMIS

Cresc aceasta rasa de cca 25 de ani; aceasta rasa este o rasa de porumbei zburatori de mare altitudine, ce zboara in special la disparitie; un porumbel bine antrenat poate zbura pana la 10-12 ore neintrerupt; aceasta rasa de porumbei zburatori este o rasa de porumbei ce se poate invata foarte usor; o pereche de porumbei din aceasta rasa poate fi invatata in 2-3 luni din momentul in care au fost pusi intr-o voliera; totul este ca ei sa nu fie speriati, deranjati;

Pasiunea cresterii acestei rase de zburatori o am de la verisorul meu,Emil din Drobeta Turnu Severin;el a detinut si el aceasta rasa,avand cu ei rezultate foarte bune la zbor.

Majoritatea pasarilor batrane(matca)pe care le provin de la regretatul "Nea Viki" din Drobeta Turnu Severin!!!

Aceasta rasa de porumbei este o rasa ce are o aliura bine conturata din punct de vedere al corpului, penajului si al ochilor; adevaratii porumbei zburatori de Ploiesti sunt porumbei trenati si care au in coada cel putin 13 pene; cei mai cautati porumbei din aceasta rasa sunt aceeia care au o coada lunga, stufoasa si care numara cel putin 15-17 pene in coada; numarul de pene din coada poate ajunge pana la 21 de pene.

Motivul pentru care se cauta porumbei cu aceste caracteristici este acela ca, cu cat au mai multe pene in coada, cu atat se vad in timpul zborului mai placuti, ei tinandu-si coada desfacuta in timpul zborului;
Multi vorbesc de aceasta rasa de porumbei de Ploiesti la modul general; parerea mea personala si a altor columbofili batrani din Ploiesti este aceea ca acestei rase ar trebui sa i se spuna Zburatori de Ploiesti si nu CIUNGI DE PLOIESTI; pentru a incerca sa va dovedesc cele spuse de mine, va voi da mai jos denumirea exacta practicata de pasionatii pentru aceasta rasa :
-zmei :porumbelul ce are culoarea alba si geana ochiului rosie;
-prian :porumbelul ce are culoarea alb si negru
-floran :porumbelul ce are culoarea alb si maro(rosu)
-gutav :porumbelul ce are culoarea negru
-ciung :porumbelul ce are culoarea maro(rosie)

In momentul de fata,l-am cunoscut pe Domnul Nadaban din Arad,domn ce detine niste exemplare foarte frumoase si foarte bine clasate la concursurile de zbor la care a participat;pot sa "ma laud" ca am reusit sa iau si eu de la dansul cateva perechi si din care vreau sa scot pui pe care sa ii pot antrena si care sa imi dea rezultatele dorite!!!
Tot anul acesta am reusit sa iau legatura cu Catalin din Ploiesti de unde am luat cateva perechi de ciungi foarte frumosi,de la care sper sa obtin rezultate foarte bune cu ei,la zbor!!!

NOTA : TOATE ACESTE CULORI DE PORUMBEI din aceasta rasa formeaza RASA CIUNGI de PLOIESTI(de care se vorbeste),din punctul meu de vedere RASA ZBURATORI de PLOIESTI.

Din luna Octombrie 2010 am luat de la Domnul Nadaban din Arad 20 porumbei din aceiasi rasa si sper ca de la anul sa am rezultate foarte bune si cu acestea;din spusele Domnului Nadaban,mi-a dat si campioana din 2009 pe care o avea!!!

Pana la sfarsitu lunii noiebrie 2010 voi termina o noua voliera ce am facut-o pentru ei cu dimensiunile :
L = 4.5m
l = 4m
H =2.5m.
Aceasta o voi tine doar pentru pasarile de reproducere(matca);in ea am amenajate 30 boxe ptr.imperechere si pui cu dimensiunile de 60*40*30cm!!!
Pagini: 1 2 ... 5
Matca 2010
Matca 2010
Picture 004/2010
Picture 004/2010
Picture 014/2010
Picture 014/2010
Picture 015/2010
Picture 015/2010
Tineret zbor 2009
Tineret zbor 2009
Picture 018
Picture 018
Picture 019
Picture 019
Tineret 2009
Tineret 2009
Picture 024
Picture 024
Tineret 2009(9h si 45min)
Tineret 2009(9h si 45min)
Campion 2009 11h si 20min.
Campion 2009 11h si 20min.
Picture 033
Picture 033
Pagini: 1 2 ... 5


Comentarii, mesaje pentru acest album:
60 comentarii

GabiSeverin (acum 9 luni)  
Frumoși, vânt in pene...
  Raportează
ionutconstantin (acum 10 luni)  
Superbi. Adevarati ciungi de ploiesti. Am si eu vreo 20 de bucati dar i am achiziționat recent. Uita-te la ei si zizi-mi ce parere ai daca sunt buni cat de cat la prima vedere. Ast msj...
  Raportează
dori15 (acum 10 luni)  
Intrati pe Crescatori din Timis, puteti lasa ce aveti de vanzare !
www.sunphoto.ro/groups.php?action=view&group=4982
  Raportează
moisuc (acum 12 luni)  
Salut Frumoase exemplarecit zboara Poate ma faci fericit si pe mine cu vreo 2-3 perechi Cu stima Moisuc
  Raportează
LucianLuk (acum 1 an)  
frumosi, foarte frumosi
  Raportează
dudasu (acum 1 an)  
frumosi sa-ti traiasca
  Raportează
v1i2o3r4e5l6 (acum 1 an)  
Superbi sa va traiasca si sa va bucurati de ei.
  Raportează
olarandvintila (acum 2 ani)  
Frumosi ,majoritatea din poze sant SFARCOLATI DE PLOIESTI.
  Raportează
Ktycolumbo (acum 2 ani)  
Frumosi tare
  Raportează
cosminnadasan (acum 2 ani)  
fff frumosi!bafta!
  Raportează
danTGV (acum 2 ani)  
sa-ti traiasca si sanatate
  Raportează
andreicj (acum 2 ani)  
frumosi
  Raportează
anonim
marian (acum 2 ani)  
restul exemplarelor de la regretatul francu se afla la cineva din cernet
  Raportează
ionutconstantin (acum 10 luni)  
La cine ca eu sunt din cerneti si as fi interesat
  Raportează
anonim
marian (acum 2 ani)  
ash dori si eu sa cumpar cateva perechi daca se poate sau in primavara cativa pui. cum putem lua legatura daca ajungi pe la varul tau poate ne auzim la un tel dak lasi nr de tel
severinnnnnnnnnnnnnnn te astept cu un nr de contact
  Raportează
anonim
marutzu (acum 2 ani)  
ceau e vanzare nu ai si aca ai cu cat ai perechea?
  Raportează
audia4 (acum 3 ani)  
FRUMOSI
  Raportează
anonim
sucardinho (acum 3 ani)  
cat timp zboara ? la disparitie....
  Raportează
anonim
Poenaru (acum 3 ani)  
Avet de vanzare ciungi mar interesa cam 5 perechi
  Raportează
danb (acum 3 ani)  
150ron perechea.
  Raportează
sucardinho (acum 3 ani)  
felicitari, aveti pasari f frumoase...
  Raportează
doni (acum 3 ani)  
Mie imi plac ,sunt frumosi ; daca si zboara mult e perfect!conteaza ffff mult antrenamantul ,trebuie lasati sa zboare chiar daca se mai pierde cate unul .
  Raportează
vyktor (acum 3 ani)  
F FRUMOSI
SA-TI TRAIASCA
INTRA SI LA MINE
  Raportează
anonim
Dan Belega (acum 3 ani)  
si ai tai sunt f.frumosi,doar ca avem rase diferite... :)Bafta!!!
  Raportează
arsenie (acum 3 ani)  
ffff
  Raportează
anonim
victor (acum 3 ani)  
frumosi cit costa perechea am si eu doar 2 docamdata imi plac cin ii vad la zbor
  Raportează
anonim
ciungclasicrasavechedeploiesti (acum 3 ani)  
P.S.Dupa ce studiati cu atentie siturile amintite va rog studiati cu atentie situl" armando" pentru vedea pe viu trecerea dela rasa veche"aciungului"si rasa noua a Zburatorului de Pl. Rodion
  Raportează
anonim
ciungclasicrasavechedePloiesti (acum 3 ani)  
Sunt ploiestean-get-beget-,am 70 de anisi cresc rasa "ciungul clasic"rasa veche de Ploiesti de60 ani si cred ca pot sa fac o simpla constatare;porumbeii prezentati in primul album au incadrati eronat in rasa veche a ciungului de Ploiesti pt.ca nu se incadreaza in Standardul rasei elaborat de prof.N.Tasca in anul1958 si omologat de Uniunea columbofila.Acesti porumbei se incadreaza in standardul rasei ''Zburatorul de Ploiesti''elaborat de crescatorii ploiesteni,GH.Chiritescu si V. Francu trimis uniunii columbofile spre omologare.Pentru a va edifica asupra fenotipului rasei de ciung clasic va rog vizitati siturile;Valiseverin,Cafcatalin,Ianos Palfi din cluj si daca doriti si situl meu comun cu Ion Marian si Axente Craciun.Am uitat sa va spun ca sunt arbitru calificat-expozitii si zbor-rasa Ciung clasic dePloiesti siZburatorul dePloiesti.Brevet obtinut in anul 1980 in urma examenului sustinut la Uniunea Columbofila sectia agrement,presedintele corpului national de arbitri fiind Tanasescu M. Cu stima Rodion
  Raportează
hu1anito (acum 3 ani)  
SUCCES CU EI LA MULTI ANI
  Raportează
mihaita (acum 3 ani)  
v-ati insusit criticile? si pe porumbeii mei i-a facut praf...de ,cu asta se ocupa unii ..dastia doctori in columbofilie!
  Raportează
danb (acum 3 ani)  
fiecare cu parerile lui...
  Raportează
anonim
Ciungclasicrasavechedeploiesti (acum 4 ani)  
Domnule Dan Belega.
Porumbeii in acest album NU fac parte din''RASA CIUNG DE PLOIESTI-rasa veche.Fac parte din rasa noua de Ploiesti formata intre anii 1965-1980,din metisajul liniei de Rosii Caramizi a lui C.Cucu,rasa ''Zmei '' sau(Sfarcolatii de Ploiesti)a lui Gh.Dumitru zis''Gica Zmeu ''si un amestec dintre o'' linie''obtinuta din imperecherea unui Alb din Castanii si o porumbita metisata de ''TAGANROG''care scoteau pui cu 17-21 pene in coada.Din acest amalgam de porumbei la care a contribuit toti orasului Ploiesti a luat nastere in Ploiesti o noua rasa ZBURATORII DE PLOIESTI.Aceasta rasa de porumbei nu este definitivata ca fenotip si se prezinta sub toate tipurile de porumbei din care a luat fiinta aceasta rasa.
Zburatorii de Ploiesti au trei culori de fond fara alte nuante ale acestori culori.Acestea sunt:1-ALB, 2-ROSU INTENSIV fara trese (dangale) 3-NEGRU cu trese ruginii sau fara trese.Din imperecherile celor doua culori de baza cu ALB a treia culoare, au iesit urmatoarele denumiri fenotipice: 1-SFARCOLAT -pe fondul rosu intensiv sau negru, sfarcurile aripei primare sunt albe. 2- PRIAN-pe fondul negru are pete albe. 3 -FLORIU sau FLOREAN -pe fondul rosu are pete albe. In concluzie:ZBURATORII de PLOIESTI se prezinta fenotipic sub cele 6 varietati -Rosu intensiv,-Negru(cu trese sau fara trese ),-Sfarcolati(rosii si negrii),-Prieni pe negru ,-Florii(floreni),-Albi(balani).Denumirile fenotipice de Ciung pe Rosu ,Vanat,Gutav,Trestiu,Nautiu,Gagiu,Bujor,Serpiu,Albastru de Ploiesti,Albastru solzat,Pruniu,Panduri,Albii din Ciungi,Albii din albi(balanii),Prieni,Flori si Grivi apartin rasei vechi de CIUNGI de PLOIESTI. Rodion.
P.S.Ti-am scris acest comentariu pentru a face modificarile de rigoare la site cat si la cel in engleza .Daca doresti te rog suna-ma si eu vreau sa vorbesc cu tine.
  Raportează
ovidiu15 (acum 4 ani)  
aveti niste porumbei superbi sa aveti noroc de ei. eu ma ocup doar de satineti dar imi plac toate rasele bafta in continuare
  Raportează
ionut22 (acum 4 ani)  
ff
  Raportează
enciu (acum 4 ani)  
f.frumosi.sa va traiasca
  Raportează
anonim
puiu (acum 4 ani)  
buna ziua cat costa o pereche pe ales ma intereseaza o pereche din fiecare culoare
  Raportează
mihaita (acum 4 ani)  
frumosi , zboruri cat mai reusite in 2011!
  Raportează
elvistk (acum 4 ani)  
frumosi
  Raportează
nky19 (acum 4 ani)  
FF
  Raportează
anonim
Dan (acum 4 ani)  
Multam'.
  Raportează
anonim
ionut (acum 4 ani)  
super marfa,sunt din severin.jud mh.si eu am ciungi de la dl vasile matusoiu si anu asta vreau sai zbor in concurs
  Raportează
vyktor (acum 4 ani)  
F FRUMOSI PORUMBEII
SA-TI TRAIASCA
LA MULTI ANI SI MULT SUCCES IN 2011
  Raportează
danb (acum 4 ani)  
multumesc mult.
  Raportează
CAT TIMP STAU SUS?
  Raportează
danb (acum 4 ani)  
de la 4 ore in sus...am ajuns cu unii la 11.45 ore dar in 2010 nu i-am prea antrenat din cauza timpului;in 2011 ma voi ocupa mai mult de antrenamente cu ei...
  Raportează
cafcatalin (acum 4 ani)  
BAFTA
  Raportează
danb (acum 4 ani)  
multumesc.
  Raportează
danb (acum 4 ani)  
MULTUMESC MULT...:::)))
  Raportează
danb (acum 5 ani)  
%la%:eu nu cresc porumbei ptr.vanzare ci doar ptr.pasiunea mea pe care o am de 35ani;asta nu inseamna ca nu am vandut din ei sau ca nu mai vand...
0753 333 559
  Raportează
danb (acum 5 ani)  
11.5ore de zbor.
  Raportează
Liviu82 (acum 5 ani)  
Oau! Ai cumva si de vanzare? Daca da, cam cat costa o pereche? Eu sunt din Bucuresti si as dorii sa cumpar doua perechi.
Daca nu ai, poate ma poti ajuta cu un numar de telefon al unui crescator de ciungi din Ploiesti cu rezultate similare.

Multumesc anticipat.
  Raportează
danb (acum 5 ani)  
Eu nu vand anul acesta nimic...
Catalin(Ploiesti):0722286690 ;spune-i ca ai numarul de telefon de la Dan Belega din Timisoara!!!
are pasari f.fumoase...
  Raportează
danb (acum 5 ani)  
multam.
  Raportează
danb (acum 5 ani)  
AM INTELES,MERCI...:::)))
  Raportează
danb (acum 5 ani)  
??? ,nu inteleg???
  Raportează
danb (acum 5 ani)  
multumesc frumos.
  Raportează
danb (acum 5 ani)  
multumesc,la fel...
  Raportează
anonim
Dan (acum 5 ani)  
din Ploiesti se trag toti.
  Raportează
danb (acum 5 ani)  
Da,ii am liberi...ref.la zbor,ei se comporta foarte bine,eu am ajuns cu parte din ei la 11 ore de zbor.
  Raportează
Către: danb

Mesaj:
Mesajul a fost trimis.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.